Kestovaippayhdistys ry

Y-tunnus: 1941014-9

Kestovaippayhdistys on valtakunnallisesti toimiva edunvalvonta- ja harrastejärjestö. Yhdistys tekee tunnetuksi nykyaikaisia kestovaippojaja muita kestotuotteita ja toimii kestotuotteiden asiantuntijatahona. Kestovaippayhdistyksen tarkoituksena on hälventää ennakkoluuloja kestotuotteiden käyttöä kohtaan sekä edistää myönteistä suhtautumista niihin tiedottamalla ja tekemällä yhteistyötä sekä yksittäisten perheiden että päättäjien kanssa.

Alueelliset toimijamme ja tukihenkilömme tukevat ja neuvovat kestovaippojen käyttäjiä perhekerhoissa, neuvoloissa ja perhevalmennuksissa ympäri Suomea.  Kestovaippayhdistys järjestää myös lukuisia tapahtumia kestovaippahulinoista ompeluiltoihin. Lisäksi kattava tukihenkilöverkostomme on apuna vaipanvaihtoarjessa.

Valtakunnallisella tasolla Kestovaippayhdistyksen päätavoite on vaikuttaa päättäjien asenteisiin. Koska kertakäyttövaipat muodostavat merkittävän osan yhdyskuntajätteestä ja kuluttavat käyttöikäänsä nähden suhteettoman paljon luonnonvaroja, haluamme myös päättäjien suhtautuvan kestovaippojen käytön edistämiseen positiivisesti. Yhdistys pyrkii edistämään tietoisuutta kestovaipoista ja muista kestotuotteista ja niiden ympäristöystävällisyydestä hakemalla yhteistyötahoja  ministeriöistä, ympäristökeskuksista ja kuntien edustajista.

Kestovaippayhdistys myös julkaisee kaksi kertaa vuodessa ilmestyvää Kesto-lehteä.

Yhdistyksen toimintaa pyöritetään vapaaehtoisvoimin, eikä yhdistyksellä ole palkattua henkilöstöä. Kestovaippayhdistyksen puheenjohtaja ja hallitus valitaan syksyisin pidettävässä vuosikokouksessa. Sekä valtakunnalliseen että alueelliseen toimintaan pääsee kuitenkin mukaan ympäri vuoden. Toimintaansa yhdistys rahoittaa jäsenmaksuilla, avustuksilla, mainos- ja sponsorituloilla sekä omien tuotteidensa myynnillä.

Kestovaippa on paitsi ekologinen, taloudellinen ja kaunis, oikein käytettynä myös hengittävä ja hygieninen. Näillä sivuilla yhdistys kertoo toiminnastaan ja tarjoaa tietämystään ja tukeaan kangasvaipoista kiinnostuneille, niiden käyttäjille sekä lapsiperheitä lähellä oleville tahoille.